Vi söker objektspecialist IT

Objektspecialist, systemförvaltare - kärt barn har många namn och vad du än kallar det så är vi just nu en sån kort!

Kort om rollen som objektspecialist

Kan du översätta det, för många, obegripliga språket tekniska till ren svenska, har förmågan att kliva in i vår systemflora och likt en spårhund sniffa dig till lösningarna på våra utmaningar - ja då kan du vara rätt person för jobbet!

I övrigt då? Jo men dina framtida kollegor beskriver sig själva som ett trevligt och framåtlutat gäng och med helt objektiva ögon kan vi säga att fel har dom INTE! Bolaget i stort står med båda fötterna mitt i energiomställningen med siktet riktat mot ett elektrifierat Sundsvall. Ett Sundsvall som ska klara fler elbilar, laddstolpar och solceller. Det vill man inte missa.

Om Sundsvall Elnät

Ta steget mot en lysande framtid! Sundsvall Elnät är inte bara en del av Sundsvalls infrastruktur; vi är dess ryggrad. Med över 100 års erfarenhet och mer än 27,000 privatkunder samt 700 företags- och industrikunder, vet vi vad som krävs för att hålla Sundsvall upplyst och funktionellt. Nu söker vi dig som vill vara med och skriva nästa kapitel i vår framgångshistoria.

I rollen som IT objektspecialist kommer du tillsammans med den verksamhetsnära objektspecialisten leda förvaltningsobjekten. Du kommer att ha fokus på de tekniska leveranserna avseende förvaltning (vidmakthållande och vidareutveckling), samtidigt som du kommer vara en viktig kugge i den fortsatt utvecklingen.

Rollen innebär bland annat att följa upp och utveckla de tekniska leveranserna samt delta i verksamhetsutveckling av förvaltingsobjektet. Du arbetar även med kravställning, att samordna behov, bereda förstudier, skriva beslutsunderlag och leda de tekniska leveranserna.

En del i arbete är att bistå de verksamhetsnära objektspecialisterna med IT kompetens i systemimplementationer för att trygga robusthet och tillgänglighet. Det är viktigt att du har viljan att förvärva mer kunskap och jobba med arkitekturfrågor. Du kommer även i denna roll förväntas att bidra i att utveckla den nuvarande förvaltningsorganisationen.

Dina ansvarsområden:

 • Ansvar för att säkra IT-delarna i objektet
 • Aktivt hantera systemens livscykel för att möta föränderliga affärsbehov.
 • Leda de tekniska leveranserna och framtidssäkra dem.

Arbetsuppgifter i fokus:

 • Ta fram lösningsförslag och kostnadsuppskattningar för förvaltningsaktiviteter
 • Leda tekniska implementeringar med interna och externa partners
 • Bevaka kommande tekniskt tvingande aktiviteter för objektet samt säkerställa och bevaka integrationer och andra beroenden till andra system
 • Bidra i arbetet med budget och förvaltningsplan
 • Säkerställa att teknisk dokumentation framställs och uppdateras

 • Akademisk utbildning inom område som bedöms relevant.
 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom IT-systemförvaltning i medelstora organisationer.
 • Flerårig arbetslivserfarenhet från arbete i projekt/förvaltning där IT leveranser har ingått.
 • Erfarenhet från roll som förvaltningsledare IT eller likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete med agila metoder.
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är önskvärt att du har en akademisk examen inom området, gärna erfarenhet av arbete som objektspecialist eller liknande roll, kunskap om processbaserad verksamhetsutveckling, erfarenhet av pm3 eller annan förvaltningsstyrningsmodell, erfarenhet av arbete med ITIL. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhets av IT-arkitektur och utveckling och har förståelse för uppbyggnad av databaser (främst SQL), erfarenhet av IT-säkerhet.

Personliga egenskaper

Som person har du en god analytisk förmåga men kan samtidigt ha ett helhetsperspektiv, du är driven och handlingskraftig med ett pragmatiskt förhållningssätt. Du samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål. Det är viktigt att du är kommunikativ och kan förmedla teknisk information så att andra berörda parter förstår och kan fatta beslut utifrån din information.

Tjänsteort: Sundsvall

Antal tjänster: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Lönetyp: Månadslön

Henrik Ahlman
IT-chef Sundsvall Elnät
Telefon: 060 - 658 55 15

Glad kille med solglasögon

Kollegakollen

Ta en närmare titt på våra fantastiska kollegor.

Kvinna som ler framför en dator

Om du bara visste

...hur trevligt vi har det på jobbet. Eller du kanske vill veta det?

Sundsvall Elnäts kontor

Våra yrken

Vi har en överraskande bred trupp! Se alla våra yrken.

Var informationen på sidan till hjälp?