Möt Erica – vetgirig multikonstnär med hjärtat på rätta stället

"Det var jag som dokumenterade hackspettskadorna"

Vill du läsa mer om våra medarbetare? Kika in i Kollegakollen.

Om Erica

Föremålen växlar men kärleken består brukar man säga. 34 olika titlar och oräkneliga arbetsuppgifter senare har hon fortfarande samma drag under galoscherna och lika mycket schvung i idéerna som när hon svepte in på kontoret för närmare 20 år sedan.

- haha, va? 20 år? Är jag redan 53? Det måste föreligga något fel här, säger Erica och ser skämtsamt förvånad ut.

Även om 34 titlar är lite utav en skvallerblasksöverdrift så är sanningen inte långt därifrån.

- Jag har jobbat med våra hemsidor, ritat in och dokumenterat el-serviser, fört bok på ALLA elstolpar i vårt nät och om någon av dessa skadades var det jag som plitade ner dem. Det var viktigt då att veta om det var en hackspett eller något annat som pajat våra stolpar, säger Erica samtidigt som hon försöker dra sig till minnes varför det var så viktigt.

- Ja! Jag var med och startade upp vår kundtjänst också. Både för Sundsvall Elnät och Servanet. Därefter har det mest blivit IT-relaterade jobb, nu i rollen som hälften IT-samordnare hälften systemförvaltare.

Erica har bra munläder och när hon drar igång med att förklara vad hon gjort de senaste åren är jag så himla glad att hon stannat.

- Ja just ja, jag har ju varit chef också! Men det kände jag var inget för mig så det slapp jag, säger Erica och drar en lättnadens suck.

- Missförstå mig rätt, jag är glad att jag fick testa på chefandet. Det är det som är så bra här, att vill man testa så får man allt som oftast testa.

Efter allt testande känns det nu verkligen som att Erica hittat hem. Jobbet som systemförvaltare och IT-samordnare är en skön blandning av strategi och service.

- Det kan handla om att Linda behöver ett nytt headset och att Andreas dator lagt av. Det kan också handla om att, tillsammans med de som är proffs på sitt system, underlätta deras jobb med utveckling och underhåll. Det vore ju till exempel dumt om alla satt och utvecklade sina system med samma typ av funktioner.

Glad kille i solglasögon

Härnösands svar på Efva Attling

Ericas intresse- och hobbybank är stor även om det är sonen och dennes aktiviteter som drejar mest tid just nu. Hockey- och fotboll blandas om vartannat men däremellan hinner hon ändå pressa in två av sina favoriter.

- Jag går på silversmide.. säger man så? Går på silversmide? Nåja, jag är en hobbysilvermedist, haha. Jag älskar att skapa och här får jag utlopp för min kreativa ådra. Superroligt! När jag inte gör det försöker jag att fånga en och annan firre.

Det är dock guppet och naturupplevelsen som är viktigast för Erica och huruvida det fångas någon fisk är sekundärt.


- Ja, även om det är kul att få napp så är de facto att hela familjen har en gemensam hobby som är det bästa. Peppen från sonen att hänga med mor håller kanske inte i sig för evigt, säger Erica och torkar bort en låtsastår ur ögat.

Så hur summerar man då Erica? En obotlig entusiast med vetgirighet som sitt främsta vapen? Varm och rar, utan att på något sätt bli uddlös? Det är så jag känner henne och jag hoppas att vi får behålla henne tills att vi får pryda hennes underarm med en guldklocka.

4 snabba

Vad är din superkraft?

Min nyfikenhet!

Vad är det första du skulle göra om du vann 82 miljoner?

Gå en massa coola utbildningar. Foto vore kul att kunna! Jag skulle ju faktiskt flytta till New York och bli fotograf. Det var min inte helt rimliga dröm som ung.

Vilken kändis skulle du helst ta en fika med?

Jag måste säga Thåström. Min husgud. Även om det kanske inte skulle bli så himla trevligt. Han känns lite svår?

Vilken titel hade du gett boken om dig och ditt liv?

Åh, hmm… det måste bli något med att lita på sig själv och sina tankar.
"Lyssna på instinkten" - där satt den!

Medan jag rundar av intervjun och tackar Erica för den här halvtimmen säger hon med förnöjsam ödmjukhet: Att det ska vara så kul att prata om sig själv!

//Lovis

Vid tangenterna:

Bild på Lovis som skrivit artikeln

Lovis Fälldin, kommunikatör

Vill du veta mer om

vår arbetsplats?

Hos oss är det du som är i fokus, och vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö
där dina idéer välkomnas och ditt välmående prioriteras.

Var informationen på sidan till hjälp?