Snart får hushåll i södra Norrland elstöd!

Som du säkert redan hört talas om har det beslutats att alla elområden, och alla som hade ett elnätsavtal den 31 december 2022, har rätt till elstöd. Försäkringskassan, som sköter det administrativa arbetet, räknar med att de flesta ska ha hunnit få sitt elstöd den 9 juni.

För dig som bor i elområde 2 är stödet 90 öre/kWh och gäller för 80% av elförbrukningen under november och december 2022. Detta med ett tak på 18 000 kWh. Det vill säga att om du förbrukat mer än 18 000 kWh under dessa månader får du enbart ersättning för 80% av din förbrukning upp till 18 000 kWh.

Allmän information om elstödet
– Gäller för privatpersoner och dödsbon (dödsbon som ej bedriver näringsverksamhet)
– Betalas ut till dig som stod på elnätsavtalet den 31 december 2022
– Stödet gäller för 80% av din elförbrukning under perioden november-december 2022
– Ersättningen för kunder i Sundsvall Elnäts nätområde är 90 öre/kWh
– Inget elstöd ges för förbrukning över 18 000 kilowattimmar

Anmäl dig till Swedbanks kontoregister
För att få elstödet insatt på ditt konto behöver du anmäla kontot till Swedbanks kontoregister senast den 10 maj. Där kan du också kontrollera om du redan har ett konto anmält. Detta gäller även för dig som kund hos Swedbank.

Väljer du att inte anmäla ditt konto till Swedbank kommer ersättning att betalas ut ändå, räkna dock med att det kommer att ta längre tid.

På Swedbanks hemsida kan du läsa mer om kontoregistret  – klicka här

I vår tidigare nyhet om elstöd finns ett räkneexempel som hjälper dig att räkna ut vilken ersättning du är berättigad till – klicka här för att komma dit 

Fakturor på Mina sidor
Vill du ha kopior på dina fakturor hittar du dem genom att logga in på Mina sidor – klicka här för att komma dit