Tillfällig anslutning

Är du, ditt företag eller din förening i behov av en tillfällig anslutning behöver du kontakta ett registrerat elinstallationsföretag. Elinstallatören blir därefter din, och vår, mellanhand i arbetet att förse dig med en tillfällig anslutning.

Bygga, riva eller åka virvelvinden

Det finns två olika typer av tillfälliga anslutningar, byggkraftsanslutning och tillfällig anslutning. Byggkraftsanslutning används vid exempelvis ny- eller ombyggnationer, reparationer eller vid rivningar. Byggkraftsanslutning får enbart användas när arbetet pågår och som mest i 12 månader. Tillfällig anslutning används när tivolit kommer till stan eller vid andra typer av evenemang som pågår under en begränsad tid. En tillfällig anslutning får användas upp till sex månader.

Tjej på tivoli som äter sockervadd

Frågor & svar

För en tillfällig anläggning (15-25A) tar det cirka fem arbetsdagar från det att elinstallatören skickat in en föranmälan till det att anläggningen kopplas in.

För en tillfällig anläggning (>25A) tar det cirka tio arbetsdagar från det att elinstallatören skickat in en föranmälan till det att anläggningen kopplas in.

För att skapa så bra förutsättningar som möjligt är det viktigt att du tar kontakt med ett elinstallationsföretag i god tid innan du behöver den tillfälliga anslutningen.
Klicka här för att hitta en lokal elinstallatör Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Priset varierar beroende av vilken säkringsstorlek du behöver men priset är också beroende av vilka förutsättningar det finns att belasta elnätet ytterligare. I de fall kapacitet i nätet saknas frångås aktuell prislista och ett kostnadsförslag ges via offert.

Klicka här för att komma till prislistan

Elsäkerhetsverket listar alla behöriga elinstallationsföretag i branschen och är till god hjälp för dig som är på jakt efter en pålitlig aktör.

Klicka här för att hitta din lokala elinstallatör Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var informationen på sidan till hjälp?