Överraskande bred trupp

När man tänker på el tänker man oftast på elektriker vilket, i sig, inte är fel. Dock finns det massor av olika kompetenser som behövs när man driftar ett elnät. Allt är, så att säga, inte lampor som lyser.

Våra yrken

Beredare

Det här är spännande. Tänk att få vara den som bestämmer hur elledningarna ska ligga. Planera utbyggnad eller underhåll tillsammans med fina kollegor. Finns också som chefstjänst.

Projektledare

Vi har många projektledare, för våra byggprojekt men också i våra IT-projekt. Tillsammans med vårt dotterbolag Servanet, går vi just nu igenom ett paradigmskifte där många av våra system byts ut till nya. En spännande resa att vara med på!

Affärsområdeschef

Chefernas chef helt enkelt. Förste styrman som har blick för utveckling och verksamhet. Affärsområdesschefen på Sundsvall Elnät har inga problem med att dela ut ansvar på sina medarbetare. Utöver detta har hen ett coachande förhållningssätt och en skön attityd.

Affärsutvecklare

Här gäller det att hålla koll på omvärlden, vad är det senaste och kan vi vara först ut med det som kommer efter det? Behöver vi skruva på våra rutiner och processer för att bli effektivare? Hur kan vi utveckla verksamheten så att både våra kunder, och våra medarbetare, känner att här är en perfekt balans mellan trygghet och spänning? En person med drag under galoscherna och ett ”inget är omöjligt”-tänk passar som hand i handske för denna roll.

Hållbarhetssamordnare

Något vi knappt visste vad det var för 15 år sedan men som nu är en självklarhet. Hållbarhet är brett och innefattar både miljön, det sociala samt det ekonomiska. En bred roll som innefattar allt från att utvärdera riskanalyser till att utveckla vi-känslan och arbetsmiljön. Detta, givetvis, på ett ekonomiskt försvarbart sätt.

Byggchef

Överste över projektledare, beredare, elmontörer och dess ledare. Övergripande koll på utbyggnader, underhåll och förstärkningar av elnätet. Lägg till personalfrågor, ledningsgrupp och en av VD:s närmaste och du har rollen som byggchef.

Dokumentationstekniker

Här knyter man ihop säcken, dokumenterar in de nya kablarna som montörerna eller entreprenörerna grävt ner i Sundsvall. En viktig funktion för oss, men även för dig som privatperson. Om du till exempel har planer på en ny häck behöver du stämma av med oss, och andra ledningsägare, var våra kablar ligger. Därför är det viktigt att dokumentationen stämmer. Det är givetvis även viktigt för oss så vi vet exakt var vi ska börja gräva om det uppstår ett fel.

Ekonom

Ordning och reda, löning på fredag. Bolagens temperaturmätare mätt i pengar. Intäkter och kostnader på rätt ställe. Älskar du siffror och rapportering är detta ett toppenjobb.

Ekonomiassistent

Fakturera, balansera, kreditera, justera. Allt som slutar på ”era” ingår i rollen som ekonomiassistent. Skämt och sido. Du har full koll på din Excel och kan, om inte allt, så väldigt mycket om faktureringssystem.

 

Sidan är under uppbyggnad - fler yrken tillkommer framöver.

Vill du veta mer
om våra yrken?

På Kollegakollen får du en exklusiv inblick i några av våra medarbetares liv,
både vad de gör på jobbet och på fritiden.

Var informationen på sidan till hjälp?