Möt Lukas - kreativ kommunikatör och
AI-Entusiast

"Att arbeta för ett elnät? Nähä du!"

Vill du läsa mer om våra medarbetare? Kika in i Kollegakollen.

Om Lukas

Lukas jobbar som kommunikatör hos oss. Det har han nu gjort i 1,5 år. Han är en kreativ stjärna som har en stor passion för bilder och filmer. Lukas en mästare på att skapa fantastiska visuella berättelser som fångar både uppmärksamhet och hjärtan. Han har en outtröttlig kreativ ådra. Likaså kan man säga om hans munläder när han väl har satt i gång.

- Att skapa visuellt innehåll som berör och inspirerar människor är det bästa jag vet. Att jag sedan får jobba med det jag verkligen älskar är jag otroligt tacksam för. Lyllo mig, säger Lukas.

Lukas är inte bara en mästare på att fånga ögonblicket; han är också en äkta AI-entusiast och brinner för att utforska nya verktyg för att förflytta fantasins begränsningar. Med sitt skarpa sinne och sin förmåga att tänka utanför boxen är Lukas alltid redo att ta sig an nya utmaningar och driva vårt arbete framåt med en lekfullhet och entusiasm som smittar av sig på alla runt omkring.

- AI kan både vara läskigt och helt underbart. Om vi bara ska hålla oss till det positiva så har en helt ny värld med möjligheter öppnats när det kommer till skapande, menar Lukas.

En modern version av Emil i Lönneberga

Men det är inte bara Lukas professionella färdigheter som imponerar; det är också hans varma och vänliga personlighet som gör honom till en favorit bland sina kollegor. Med en skojig och snäll attityd påminner Lukas om en modern version av Emil i Lönneberga, redo att sprida glädje och skratt varje dag. Och såklart en del hyss. Snälla hyss.

- Haha, ja man är ju svag för pappaskämt och milda pojkstreck. Det blir man aldrig för gammal för, säger Lukas med ett snett leende och en lurig blick.

Om vi backar tillbaka banden en aning. När Lukas var liten hade han onekligen originella drömmar om att bli fotbollsproffs. Han trodde aldrig att han skulle jobba för ett elnät.

- Att arbeta för ett elnät? Nähä du, hade Lukas 10 år sagt. Men här sitter jag nu och trivs som fisken i vattnet. Jag får verkligen utlopp för min kreativitet, vilket är A och O för min del. Sen får jag nyttja min kreativitet på ett bolag som arbetar med samhällsnytta. Det är verkligen det jag har strävat efter, berättar Lukas.

På Sundsvall Elnät är vi oerhört tacksamma för Lukas närvaro och det positiva inflytande han har på vår arbetsplats. Med hans talang och generositet är vi säkra på att framtiden ser ljus ut och fylld med kreativa äventyr för oss alla.

Glad kille i solglasögon

Lukas vardag

Lukas börjar alltid dagen med en kopp kaffe framför datorn. Han skapar sig en överblick om hur dagens aktiviteter ser ut. Vanligtvis tar han sedan itu med olika kommunikationsprojekt tillsammans med resten av kommunikationsenheten eller så samarbetar han med andra avdelningar för att planera och skapa innehåll för marknadsföring. Han spenderar ofta tid på att experimentera med olika visuella och konceptuella koncept för att få fram det bästa budskapet.

Under dagen tar Lukas också någon paus för att umgås med sina kollegor och diskutera nya projekt, idéer eller bara allmänt snicksnack. Han trivs i den dynamiska arbetsmiljön och uppskattar den kreativa energin och glädjen som flödar genom kontoret.

Nytt liv på hemmaplan

På kvällen återvänder Lukas hem till sin familj och spenderar tid med sin sambo och sin tre månader gamla son. Han erkänner att det kan sannerligen vara utmanande att vara småbarnsförälder. Han är dock noga med att påpeka att han inte är i någon unik position. Barn har en fantastisk förmåga att vända upp och ner på ens liv, och Lukas både njuter och rycker hårstrån i jämna mellanrum av föräldraskapet.

- Att balansera arbetslivet och privatlivet med något som man aldrig har gjort förut, det kan vara väldigt omtumlande. Men efter dessa tre månader så är man väl en lilltå in i papparollen. Det tar sig, säger Lukas och låtsastorkar sin panna.

Efter att ha lagt sin son till sömns kanske Lukas tar lite tid för sig själv för att varva ner, tittar på en film, läser en bok eller så kanske han fortsätter med sina egna kreativa projekt som han brinner för. Sedan avslutar han dagen och förbereder sig för en ny spännande dag på jobbet.

5 snabba

Vad är din superkraft?

Min kreativitet och min galna hjärna!

Vad är det första du skulle göra om du vann 82 miljoner?

Jag skulle ha ett stort jäkla party för alla nära och kära. Jag hade också köpt alla flashiga kameragrejer som jag går runt och suktar efter dag in och dag ut. Sen hade jag väl varit tvungen att köpa lite nödvändiga grejer också. Hus, bil och sådant trams.

Vad är det första du gör när du kliver upp på morgonen?

Kaffe och sociala medier. Det är ett måste!

Vilken kändis skulle du helst ta en fika med?

Man är ju svag för Zlatan. Det ska man inte sticka under stolen med. Det får bli han eller Marcus Berggren. Det känns som att Mackan hade levererat guld över en kopp kaffe och en kanelbulle.

Vilken titel hade du gett boken om dig och ditt liv?

Tankar i trassel och kullerbyttor.

Vill du veta mer om

vår arbetsplats?

Hos oss är det du som är i fokus, och vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö
där dina idéer välkomnas och ditt välmående prioriteras.

Var informationen på sidan till hjälp?