Flytta in

Det blir enklare att packa
upp när lamporna lyser!

Få lamporna att lysa i din nya bostad genom att klicka in dig på Mina sidor.

Vi tar din flytt på största allvar

Det finns två olika sätt att anmäla en inflytt till oss. Det ena sättet är via Mina sidor där du fyller i de uppgifter vi behöver för att starta ditt ärende. Det andra sättet är att kontakta vår kundservice på 060-600 50 20. Vi tillämpar muntliga avtal som sedan bekräftas skriftligen av dig som kund. Oavsett om du ringer in ditt ärende eller startar ett ärende på Mina sidor, kan det hända att vi kontaktar dig via telefon för att säkerställa att vi startar elen på rätt anläggning. Observera att ditt nya elnätsavtal inte automatiskt avslutar ditt nuvarnade elnätsavtal.

 

Familj går på en äng i solen

Tänk på att...

Det är samma person i hushållet som behöver teckna elnät- och elhandelsavtalet. Se därför till att teckna avtalet på rätt person om ni är två, eller fler, som bor under samma tak.

Flytta in på Mina sidor

Påbörja ditt flyttärende
på Mina sidor.

När ni är flera som flyttar

Vid en separation behöver du kontakta både ditt elnät- och elhandelsbolag. Avtalen är personliga och det är därför inte självklart att en överlåtelse till annan part kan ske utan medgivanden från oss och elhandelsbolaget.

Kvarstående skulder

Kvarstående skulder avskrivs inte när du flyttar från boendet och säger upp ditt avtal.

Dödsfall

När du anmält ett dödsfall upphör avtalen som den avlidne har hos oss. Efterlevande, som bor kvar i bostaden, behöver teckna nya avtal med både elnät- och elhandelsbolaget.

 

En elanslutning = två fakturor

För att ha el hemma behöver du ett elnätsavtal och ett elhandelsavtal och du får fakturor från båda bolagen. Om du inte väljer en elhandlare tilldelas du en automatiskt av oss. För närvarande tilldelar vi kunder som inte gör ett aktivt val till Sundsvall Energi. 

Frågor & svar

Det kortfattade svaret är att du inte kommer att ha någon el. Vi har möjlighet att teckna ett elnätsavtal helgfria vardagar 08.00-16.00 och i och med det startar vi också elen hemma hos dig.

Elöverföring är den del på fakturan du kan påverka beroende av hur du använder elen hemma. Elöverföring, eller elöverföringsavgift, är detsamma som rörlig avgift.

En fakturaförklaring i sin helhet hittar du här.

Var informationen på sidan till hjälp?